Sök
Stäng denna sökruta.

Musikföreningen Svängremmen

Detta har vi gjort

Föreningen för oss musiker och musikintresserade i Ludvika och Smedjebacken.

Open stage 18 mars

Lördag den 18/3 klockan 17.30 spelar det här gängen; Ludvika Soul Blues Band. Flat Foot Open stage på  Maze den 18 mars 2023 blev en succé. Ett stort antal besökare …

Open stage 18 mars Läs mer »

Find out more »
Restaurang Maze, Storgatan 9
Ludvika, 771 30 Sverige
+ Google Map

Open stage på Maze den 22 april 2023

Open stage på Maze den 22 april. Kl 17.00 The Occasional Wednesdays, kl 18.00 Dusch, kl 19.00 Mine Rock, kl 20.00 In the Blue - Kom till MAZE och lyssna …

Open stage på Maze den 22 april 2023 Läs mer »

Find out more »
Restaurang Maze, Storgatan 9
Ludvika, 771 30 Sverige
+ Google Map

Open Stage Marathon på Maze (Alla speltider för band är nu bokade)

Open Stage Marathon på Maze den 10 juni. Spelordning: Scen utomhus: 12.30 Smokeheads, 13.30 Onyx, 14.30 PM Saari Band, 15.30 In the Blue, 16.30 L-A Soul & Blues Band, 17.30 …

Open Stage Marathon på Maze (Alla speltider för band är nu bokade) Läs mer »

Find out more »
Restaurang Maze, Storgatan 9
Ludvika, 771 30 Sverige
+ Google Map

Live event med förban

Den 23 september spelar Slowman på Maze. Som förband har vi Venersson Band. Inträde 150 kr för medlemmar eller förköp. 200 kr för icke medlem.

Find out more »
200kr
Restaurang Maze, Storgatan 9
Ludvika, 771 30 Sverige
+ Google Map

Open Stage

Välkomna på Svängremmens Open Stage på Maze. Den här gången har vi fyra band på scen. Under kvällen får vi se Occasional Wednesdays, PM Saari Band, Dödens Gudbarn och Flat …

Open Stage Läs mer »

Find out more »
Restaurang Maze, Storgatan 9
Ludvika, 771 30 Sverige
+ Google Map

SKY HIGH

I december har vi bjudit in det legendariska bluesbandet Sky High till Ludvika. Som förband ser vi Bad Hands Blues Band från Gävle. Sky High är en svensk bluesrockgrupp som …

SKY HIGH Läs mer »

Find out more »
Restaurang Maze, Storgatan 9
Ludvika, 771 30 Sverige
+ Google Map

Svängremmens aktiviteter

2021

I Coronatider med påföljande restriktioner låg verksamheten nere under större delen av 2021. Vi gjorde dock ett försök att starta upp Open stage under hösten och på Restaurang Gallerian.

21:a okt. Open Stage: Denna gång började vi med Smokeheads med lite Grunge låtar. Sedan fortsatte The Occasional Wednesday med sina pop/rock låtar. Därefter Moon Diggers -ett ungt band med glöd och energi. Sist fick vi höra Captain Pitch – ett rutinerat band från Borlänge. Överhuvudtaget en lyckad kväll med ganska mycket folk. Bra och trevlig stämning på Gallerian. Trevligt att så pass många vågade sig ut…

3:e dec. Open Stage: Blev inställt p.g.a. att nya restriktioner införts. Coronan härjade på.

Presentation

Pandemin fortsätter och verkar bli en segdragen historia så vi har inte haft någon vidare aktivitet under större delen av året.

 Vi har följande sponsorer: Ehn & Land AB, DalaPop, Pling Reklam och samarbetar med: Smedjebackens kommun, Ludvika kommun och Glashuset-Medborgarskolan.

Fler sponsorer är på G och eftersöks.

Alla medlemmar hade fått medlemskortet förlängt med ett år med anledning att aktiviteterna ligger nere. Ny medlemsavgift blir från och med 2022. (100:-/medl. och år.)

Det finns ett sug efter levande musik nu och det borde bli stort intresse för våra event framöver när det slutligen öppnar upp.

Trots alla motgångar så får vi konstatera att Musikföreningen Svängremmen fungerar bra och inte har några planer på att lägga ner utan tvärtom. Vi kommer att fortsätta att verka för den levande musiken i Ludvika och Smedjebacken. Vi vill få ut fler band ur replokalen där Open Stage är ett ytterst bra första steg. Vi har också en morot i att det finns möjlighet att spela som förband på de Live-event som kommer att genomföras med mer etablerade band.

2020

Efter Kajkrogens konkurs och verksamheten låg nere under hösten 2019 så startade vi tillsammans med Restaurang Gallerian Open Stage. Vi såg vid tidigt stadium ett stort intresse för detta och i början av 2020 var alla 4 tillfällen med Open stage fullbokat på en vecka, jättekul tyckte vi!

6 Feb. Open Stage: Denna gång började vi med Fredagskören, trevligt inslag tyckte vi. Sedan fortsatte Retro Band med lite Jazz. Därefter Hasse Flower Cover Band. Sist fick vi höra Fire in the Basement. Överhuvudtaget en lyckad kväll med mycket folk, fullsatt? Bra och trevlig stämning på Gallerian.

5 Mars Open Stage: Först ut var Country Dudes. Därefter gjorde Jimmy Sjölander ett Tribute för Åke Dahlman (Saxdals-Elvis) som så tragiskt gick bort för en tid sedan. Som nummer 3 spelade Occational Wednesdays. Sist fick vi höra lite tung gung med The Mörkret.

Vi fick sedan ställa in resten av säsongen p.g.a. Corona utbrottet.

24 Maj. Årsmöte: Vi konstaterar att det blev ett snöpligt stopp i aktiviteterna p.g.a. pandemiutbrottet. Vi var 16 närvarande på Gammelgården som serverade en lunch efter mötet var klart. Vi får ligga lågt med föreningens aktiviteter till vidare eftersom vi inte får samla mycket folk på samma plats. Föreningen följer de rekommendationer som ges från FHM.

6 Sept. Rock o Pall: Ett samarbete med Unika Ludvika och Rock-Micke skapade detta speltillfälle på den scenen som är mitt på centrum bredvid Handelsbanken. Först ut kl. 12:00 var Unknown Wankers som fick ta emot den första regnskuren. Därefter uppträdde JRP Trio, Glöd, The Mörkret och sist IronBourne. Unika Ludvika hade tagit fram 50 sittplatser i form av Pallar med logo Rock o Pall. De flesta i publiken stod däremot runt omkring under tak p.g.a. det ostadiga vädret. Vi konstaterade att detta fungerade bra med tanke på omständigheterna. Uppskattades av både publik och artister.

Pandemin fortsätter och verkar bli en segdragen historia så vi har inte haft någon vidare aktivitet under resten av året.